4 Jobs 4 the Future

Căutăm 4 oameni gata de acțiune. Și gata de viitor.

Suntem o echipă de 8 profesioniști cu background divers aduși împreună de dorința de a construi și susține soluții la provocări sociale, climatice și de business. Căutăm 4 colege și colegi noi alături de care să dezvoltăm spații de conversații despre viitor, sustenabilitate și tehnologie, precum și incubatoare și acceleratoare pentru soluțiile de mâine.

Poți să aplici aici la una din cele 2 tipuri de poziții până în 16 ianuarie, după ce parcurgi textul de mai jos: Program Assistant SIS Incubators & Program Assistant SIS Conversation Platforms. Te rugăm să îți rezervi și perioada 29 ianuarie - 1 februarie pentru o primă activitate: SIS Team Retreat în Sicilia, Italia.

Program Assistant. SIS Conversation Platforms

Ne-ar plăcea să ai experiență de event management între 1 și maxim 3 ani în proiecte asemănătoare ca cele de mai jos.

Care sunt proiectele pentru care ai putea lucra?

Future Summit

Cea mai mare conferință despre trenduri de viitor, sustenabilitate și tehnologie. Ediția 7 a FS are loc între 20 & 22 mai, offline și online, implicând zeci de speakers străini și români în conversații despre transformările post-pandemice, oportunitățile sustainable business making, impactul tehnologiei și al deep-tech asupra business-ului și societății până la soluții la provocările aduse de schimbările climatice sau transformările pieței muncii. FS22 poate aduce și oportunităție de business travel i în afara României pentru pregătirea evenimentului din mai.

Future Talks

Serie de 20 de conversații online și offline în 5 orașe din România despre impactul tehnologiei asupra industriilor și societății pânâ la strategii integrate pentru viitorul orașelor. FT22 implică între 5 și 12 prezențe fizice în orașe ca Timișoara, Oradea, Iași sau Brașov.

Sustainable Futures

Serie de 20 de conversații despre ce înseamnă sustenabilitatea, cum poate mediul de business să devină mai sustenabil și cum putem construi soluții pentru 10 SDGuri cum ar fi educație de calitate, consum și producție responsabile, acțiune climatică sau muncă decentă și creștere economică.

Ce ne-am dori de la tine și cum ar putea arăta o zi ”normală” de lucru

Capacitate de analiză și decizie cât mai rapidă, care vine la pachet și cu destul de multă autonomie în taskuri. Communication skills și experiență în research, contactare de speakers și participanți la evenimente sau relaționare cu organizații de business sau alți tipuri de actori din mediul privat și public (primării, ministere, etc.).

Pasionat/pasionată și curios/curioasă despre sustenabilitate, politici publice și tehnologie. Pentru că toate activitățile noastre sunt internaționale, ar trebui să ai un nivel al limbii engleze foarte bun. Vor exista perioade de business travel în țară și în Europa, dacă vom avea condiții sanitare potrivite.

O zi normală de lucru? Nu știm dacă avem așa ceva. Încercăm însă să fim cât mai clari în ce decidem împreună că avem de făcut: de la stabilit temele pentru care construim diverse conversații, la logistică de evenimente online sau offline, relația cu furnizorii până la sumarizare de conversații și relații cu participanții și speakerii.

Program Assistant. SIS Incubators

Ne-ar plăcea să ai experiență între 1 și maxim 3 ani în proiecte asemănătoare în educație sau educație antreprenorială, într-un ONG sau într-o companie. Dacă ai și spirit antreprenorial dovedit, ne-am bucura suplimentar.

Care sunt proiectele pentru care ai putea lucra?

4 incubatoare & acceleratoare pentru soluții civice și de business pentru un mâine mai bun. Și, dacă oportunitatea apare, te poți implica și în multe alte proiecte SIS.

Future Makers CEE

Incubator digital pentru 50 de startups din țări central și est-europene ce ofera mentorat international, ateliere de foresight & investment, o comunitate globală de futuremakers și 20.000 euro premii. FM22 va crește internațional în 10 țări în 2022 cu potențial european în următorii ani.

Social Impact Award

Incubator pentru tineri între 16 și 30 de ani ce au soluții sau social ventures la început de drum ce vin să rezolve probleme sociale sau de mediu. Aflat la ediția 11 în România, SIA oferă în 2022 un program offline/online de educație antreprenorială pentru sute de tineri în primăvară și, vara, un incubator pentru 15 echipe finaliste ce conține mentorat, workshops internaționale și 10.000 de euro suport. SIA România e parte din comunitatea SIA în 18 țări din Europa, Africa și Asia.

Transformator

Program de transformare a modelului de business și dezvoltare de obiective strategice. 20 de startups și ONG-uri primesc mentorat de la antreprenori cu experiență, acces la fonduri de investiții și instrumente pentru a lua cele mai bune decizii strategice.

Switch Challenge

În parteneriat cu Grupul Educativa, Switch este cea mai mare competiție de idei antreprenoriale și de tehnologie pentru liceeni. Competiția are loc în toată țara, cu evenimente în 5-6 martie și la sfarsit de aprilie. Oferim 40.000 de euro premii și un program de suport online/offline în primăvară.

Ce ne-am dori de la tine și cum ar putea arăta o zi ”normală” de lucru

Capacitate de analiză și decizie cât mai rapidă, care vine la pachet și cu destul de multă autonomie în taskuri. Communication skills și experiență în community management (de la asociații de studenți la programe de incubare).

Pasionat/pasionată și curios/curioasă despre antreprenoriat, sustenabilitate, educație și tehnologie. Să îți dorești să ai un job cu impact social și să vrei să afli mai multe despre cum construim viitorul. Pentru că toate activitățile noastre sunt internaționale, ar trebui să ai un nivel al limbii engleze foarte bun. Vor exista perioade de business travel și în CEE, dacă vom avea condiții sanitare potrivite.

O zi normală de lucru? Nu știm dacă avem așa ceva. Încercăm însă să fim cât mai clari în ce decidem împreună că avem de făcut: de la contactat mentori și experți, până la design de experiențe educaționale sau research pentru potențiali parteneri. Plus, organizarea efectivă a unor module de educație antreprenorială, promovare competiții sau management de relații de mentorat.

//

Analizăm aplicațiile primite cât mai rapid și revenim la cei ce sunt selectați pentru interviu. Discutăm live cu cei ce trec de prima etapă de selecție despre detalii legate de birou (sau wfh), resurse financiare și timeline.

Despre Social Innovation Solutions

Social Innovation Solutions este o organizație ce oferă suport pentru antreprenori, companii și policy makers în inovație socială, sustenabilitate și trenduri de viitor. SIS organizează incubatoare și competiții de business ca Future Makers, Social Impact Award, Switch și Transformator precum și platformele de conversații despre viitor Future Summit, Future Talks sau Sustainable Futures.

Ciprian Stanescu