Incubatorul Future Makers, 2 premii la Gala Societatii Civile

Future Makers, program de educatie antreprenoriala si incubator de start-ups organizat de Social Innovation Solutions a obtinut 2 premii in cadrul editiei #19 a Galei Societatii Civile: premiul 2 la sectiunea Proiecte pentru Tineret si premiul 3 la sectiunea Dezvoltare economica si sociala.

Editia 3 a Future Makers, din 2020, a stat sub umbra restrictiilor sanitare si a incertitudinii. Cu sustinerea partenerilor, a expertilor si a mentorilor, echipa Social Innovation Solutions a reusit sa ofere pentru 1500+ tineri ateliere digitale de educatie antreprenoriala si trenduri de viitor si a selectat 50 de start-ups pentru un program intensiv, digital, de 5 luni. Cei peste 100 de tineri finalisti au primit susținere prin cursuri, mentorat, acces la resurse și, mai ales, apartenența la comunitatea Future Makers, cele mai bune 7 echipe primind si premii de 20.000 de euro.

In cadrul Future Summit 2020, din cele 50 de echipe finaliste juriul a ales urmatorii castigatori:

Marele premiu Future Makers de 5,000 euro a fost acordat echipei PolyMore, ce lucrează la o soluţie care foloseşte algoritmi de inteligenţă artificială pentru gestionarea deşeurilor plastice.

Echipele care au câștigat câte un premiu de 2,500 euro sunt:

ACT - tacâmuri flexibile, un set de tacâmuri cu maner flexibil dedicat persoanelor care suferă de artrită sau de alte boli care afectează mobilitatea membrelor superioare.

ArtLink, o soluție concepută în contextul pandemiei de COVID-19, care ajută comunitatea internațională a artiștilor vizuali să rămână în contact cu publicul lor prin intermediul Realității Augmentate.

CardioMedive, dispozitiv sub forma unui plasture «  medical grade » care atașat pe pieptul pacientului colectează și analizează toți parametrii vitali esențiali.

Synovius, un dispozitiv medical pentru recuperarea articulațiilor portabil, digitalizat ce poate lucra toate cele 3 articulatii (cot, genunchi și gleznă)

Umalo, este compania care produce jucării inteligente pentru copii ce utilizează tehnologia alternativă, pentru o generație viitoare sănătoasă.

Premiul publicului de 2500 euro a fost câștigat de Brandoteca, o platformă menită să celebreze brandurile romanești, oferindu-le ocazia să-și facă povestea cunoscută, să-și promoveze produsele și serviciile și să-și atingă întreg potențialul la nivel local sau național cu un buget redus. Au obținut peste 1350 de voturi, din mai mult de 5.000 de voturi.

Future-Makers-2020_WINNERS (1).png

Juriul Future Makers 2020 a fost format din Paris Nikolopoulos, Country Manager, Coca-Cola Romania, Ionuț Bonoiu, Editor-in-chief, Forbes Romania, Ioan Iacob, CEO, Qualitance, Andreea Roșca, Journalist, Sergiu Neguț, Associate Dean, Maastricht School of Management Romania, Marius Ștefan, CEO, Autonom, Irina Anghel-Enescu, Managing Director, South Eastern European Private Equity & VC Association, Mihai Toader-Pasti, Co-Founder, EFdeN, Viorel Urda, DENDRO IT (Marele Câștigător Future Makers 2019), Andreea Porojan, Fintech Partnerships Manager, Raiffeisen Bank Romania și Ciprian Stănescu, Social Innovation Solutions. 

”Avem nevoie în România să ne conectăm și business-urile și planurile de carieră și ideile tinerilor de trendurile globale și tendințele de viitor și în Future Summit am creat spații de conversație despre cum vor arăta următorii 10 ani și care sunt deciziile pe care business-urile și societățile trebuie să le ia în prezent.”, Ciprian Stănescu, co-fondator Social Innovation Solutions.

Future Makers 2020 a fost organizat de Social Innovation Solutions, co-organizat de Global Shapers Bucharest Hub și susținut de Fundația Coca Cola, Coca-Cola România, Raiffeisen Bank și ENEL România.

Ciprian Stanescu